18 producten
Per pagina

LED lightbars

Ledsrock.nl heeft een groot aanbod led lightbars in verschillende uitvoeringen. Een led lightbar is een krachtige werklamp voor situaties waar veel licht nodig is. Led lightbars zijn er in verschillende lichtbundels. Zo zijn ze leverbaar in breedstraler, verstraler en combi straler. Een combi straler is een breedstraler en verstraler in een een  lamp, hierdoor heeft de lamp een groter bereik. Al onze led lightbars werken op 12 volt en 24 volt.

LED lightbars toepassen

Led lightbars worden voornamelijk gebruikt in situaties waar veel licht nodig is. Ze worden bijvoorbeeld gemonteerd op het dak van shovels in de mijnbouw, op vrachtwagens en graafmachine's of op de boeg van binnenvaart schepen. Een andere toepassing die we steeds vaker zien is dat ze achter de grill van pick-ups worden gebouwd. Hierbij is er veel licht aan boord maar is de lightbar volledig weggewerkt.

De voordelen van LED lightbars

De voordelen van een led lightbar ten opzichte van halogeen werklampen of led werklampen is de hoge licht opbrengst. Een ander voordeel, en dan met name ten opzichte van halogeen verlichting is dat de lightbars werken op 12 volt en 24 volt. Bij een spanningsdip blijven de lampen normaal werken.

De nadelen van LED lightbars

Led lightbars zijn door hun afmetingen minder flexibel in te zetten dan de led werklampen. Een ander nadeel is dat bij een defect de lamp niet te repareren is en compleet vervangen moet worden.